Skip to main content
Äiti palasi kotiin. Mutta onko se hän?

Psykoterapeutin tytär Hanan perhe joutui viisi vuotta sitten traagiseen auto-onnettomuuteen, jonka seurauksena hänen äitinsä on edelleen koomassa, isänsä kävelee ontuen ja pikkusiskonsa sai niin pahoja palovammoja, että on käyttänyt siitä lähtien naamiota. Hana jäi ilman fyysisiä vammoja, mutta kokee syyllisyyttä selviämisestään.

Hana ystävystyy samanikäisen Jun-pojan kanssa, joka etsii syytä sille, miksi hänen oman äitinsä on vajonnut henkisesti taantuneeksi ja puhumattomaksi. Samanlaisia tapauksia on sattunut lähitienoilla muitakin. Samalla kun nuoret lähentyvät keskenään alkaa Jun epäillä, voisiko Hanan isällä olla jotain tekemistä asian kanssa.

Eräänä päivänä Hanan isä tuo kotiin naisen, joka sanoo olevansa tyttöjen koomasta herännyt äiti. Pikkusisko Luna oli aikoinaan niin nuori ettei epäile mitään, mutta Hanan mielestä taas heidän äitinsä näytti aikoinaan täysin erilaiselta. Mutta kuka tämä nainen sitten on, ja miksi hän teeskentelisi olevansa heidän äitinsä?

The Good Father on kauhuelementtejä sisältävä psykologinen jännityselokuva näennäisen idyllisestä perheestä, jossa kaikki ole kohdallaan. Voiko isän rakkaus perheeseensä mennä liian pitkälle?

***

Elokuvan Drive My Car tuottajilta.

The Good Fatheria tähdittävät naispääosien nouseva tähti Sara Minami (Netflixin From Me to You: Kimi ni todoke) ja karismaattinen ilmeilijä Hiroshi Tamaki (Nodame Cantabile, The Way of the Househusband, Golden Kamuy). Elokuva sai tuomariston kunniamaininnan vuoden 2022 Fantasporto-festivaaleilla.

Muualla verkossa:

Tiedotus ja bookkaus:
Petteri Uusitalo
petteri.uusitalo@tabicine.fi